Facebook

Premiär för Jämtlands Coffee Stout!

När vi i början av juli skickade vårt förra brev till er så handlade en del om hur Coronapandemin slagit mot oss som bryggeri. Idag kan vi konstatera att det fortsatt är trögt på restaurangmarknaden, men däremot ser vi att Systembolagsförsäljningen och dagligvaruhandeln haft en bra försäljning av våra öl.

Jag tror att Svenska folkets ”hemester” denna sommar i kombination med att många valt att stötta lokalt, Svenskt och småskaligt, resulterat i ett bättre utfall en vad vi kanske kunnat förvänta oss i dessa tider.

Stor succé för vår Mango IPA!
Vi har också haft en stor succé i vår nya Mango IPA som lanserades 1 juni. Sällan har en öl tagits emot så positivt av Er öldrickare, fantastiskt roligt! Mango IPA ligger nu i vårt ordinarie sortiment, så den kan ni avnjuta under hela året.

I svåra tider är det viktigt att inte bli passiva. Vi kommer därför släppa ytterligare nya öl de närmsta månaderna. Våra duktiga bryggare i Pilgrimstad har verkligen tagit fram två spännande och speciella öl. Dessa öl kommer att finnas i alla Systembolagsbutiker i Jämtland/Härjedalen. De är även beställningsbara per flaska till din lokala butik.

NYHET 1 – Jämtlands Coffee Stout
Den 1 september lanseras på Systembolaget Jämtlands Coffee Stout. Ett lokalt samarbete där vi köpt kaffe som är rostat i Östersund av Big Lake Coffee Roasters. Stouten innehåller två sorters specialkaffe från Nicaragua och Colombia. Bönorna är dessutom köpta direkt från den småskaliga odlaren. En härlig Stout med tydliga kaffetoner i doft och smak. Ett perfekt sällskap nu när hösten gör sitt inträde.

  • Jämtlands Coffee Stout, 7.0 %
  • Artikelnr Systembolaget: 34988
  • Pris: 28.90 kr

Läs mer om Jämtlands Coffee Stout här »

NYHET 2 – Jämtlands Dubbel IPA
Redan en månad senare den 1 oktober smäller det igen! Då lanserar vi Jämtlands Dubbel IPA. En stark, kraftfull, torrhumlad Ale med mycket Amerikansk humle. Denna öl blir något som kan betecknas ”extra allt”, spännande!

Jämtlands Bryggeri fyller 25 år 2021!
Slutligen vill jag berätta att Jämtlands Bryggeri fyller 25 år nästa år. Då kan ni se fram emot nya härliga ölsläpp och en hel del aktiviteter i samband med jubiléet. Vi får anledning att återkomma med mer kring det senare.