Facebook

Premiär för Julöl och redan prisbelönta Dry Hop Helles!

Nu kan ni köpa årets Julöl samt vår redan prisbelönade nyhet Dry Hop Helles på Systembolaget.

Beernews har redan hunnit testa julölen och fäller följande omdöme: ”Den största klassikern bland svenska hantverksbryggda julöl. Årets upplaga har den lite typiska hussmaken från Jämtland med en frisk humle, en maltig stabil bas, fruktig med smörkola och lite nötiga toner. Bra version av det här ölet.”

Dry Hop Helles vann brons i klassen ljus lager på Nolia Beer i slutet av oktober. Den är beställningsbar hos Systembolaget och man kan köpa det antalet flaskor man önskar. I Jämtland/Härjedalen finns den på hyllorna i Systembolagets butiker.

Storslam vid Nolia Beer!

Jämtlands Bryggeri tog storslam på den öltävling som arrangerades på Nolia Beer. 2 guld, 2 silver och 2 brons blev resultatet. En öldomarjury blindtestade 134 olika öl och utsåg 10 klassvinnare.

Av alla dessa klassvinnare utsåg man dessutom Nolia Beermaster 2019, alltså bästa öl alla kategorier. Där vann vår Jämtlands Bärnsten! Så fantastiskt kul och en riktig fjäder i hatten och en fin bekräftelse på att våra duktiga bryggare i Pilgrimstad gör ett fantastiskt jobb.

Här följer juryns motivering avseende Bärnsten som Nolia Beermaster 2019:
”En Märzen i världsklass som till och med hade imponerat på tyska bryggare. Ett riktigt bra exempel på stilen som förtrollade juryn med sin eleganta maltighet, rena lagerkaraktär och perfekta avvägningar i smakprofilen. Jämtlands bryggeri visar upp enormt hög kvalitet!”

Stort grattis till David Jones och hans bryggargäng i Pilgrimstad!