Facebook

DN gav årets Julöl betyg 5 av 5!

Nu kan vi konstatera att ytterligare ett år har kommit till sitt slut. Ett år där vi på Jämtlands Bryggeri fortsatt med vår ambition att brygga öl av hög kvalitet och utveckla nya ölsorter i vårt utbud.

Vi har i år lanserat vår första ekologiska öl i Jämtlands ekologiska pilsner, den finns lokalt på systembolaget, men går att beställa per enhet. Samma sak gäller för vår andra nyhet Dry Hop Helles som är en torrhumlad, frisk och härlig lageröl. Dessa öl har tillsammans med Bärnsten vunnit flera utmärkelser i år vilket gläder oss oerhört!

Fantastiska betyg för årets Julöl!

Nu när julen står för dörren så har det självklart varit fokus för oss att brygga fram julöl i massor då den finns i landets alla systembolagsbutiker fram till jul. Vi blir väldigt glada över de omdömen årets julöl har fått i olika tester, helt fantastiskt och vilka duktiga bryggare vi har i Pilgrimstad! Dessa betyg gör att vi känner oss trygga med att leverera en god ölupplevelse till julmaten. Nedan kommer ett axplock av omdömena.

DN – betyg: 5 av 5
”En återkommande favorit som år efter år levererar på hög nivå är denna matvänliga jultolkning från Jämtland. Här finns en knäckig maltbas som tydligt struktureras upp av humle. Gott, välbalanserat öl som klarar julbordets smakrikare rätter bra”.

Expressen – betyg: 4 av 5
”Klassiker som lanserats varje jul sedan 1997 då den var banbrytande som Sveriges första julöls-ale. Karamellsötma, torkad frukt, lättrostade toner och humle”.

Aftonbladet – betyg: 4 av 5
”Stark ale i brittisk stil med tydliga inslag av smör, fudge och torkade aprikoser. Plus lite brända toner och värmande alkohol. Snyggt balanserad och lättsörplad som alltid”.

Beernews:
”Den största klassikern bland svenska hantverksbryggda julöl. Årets upplaga har den lite typiska hussmaken från Jämtland med en Frisk humle, en maltig stabil bas, fruktig med smörkola och lite nötiga toner. En bra version av det här ölet”.

Slutligen – med denna julhälsning tillönskar vi er en riktigt god jul och ett gott nytt år!