Facebook

HELL, Ljus lager (5,1%) 

En gyllengul ljus lager som har fått mycket av sin karaktär från humle.

 

 

 

Färg: Gyllengul färg med vitt skum.

Doft: Maltig, lätt blommig doft och tydlig humlekaraktär.

Smak: Brödig smak med inslag av citrus, grape och honung och med en tydlig beska.

Temperatur: Serveringstemperatur 8-10 grader (rekommenderad).

älva_burk

INNEHÅLL

Malt: Caramalt, Low Colour Maris Otter.

Humle: Magnum, Cascade, Centennial.

  • Beska 65% 65%
  • Fyllighet 40% 40%
  • Sötma 35% 35%

HELL då

Ölet HELL är en del av svensk ölhistoria – en banbrytade pionjär som föddes redan 1997.

HELL är det öl som enskilt vunnit allra flest medaljer på Stockholm Beer & Whisky Festival genom åren. Hela 22 guldmedaljer har det blivit totalt.

HELL förändrade den svenska ölscenen, som hittills mest hade bestått av ”stor stark” och vanlig industrilager. HELL kom fram genom ett samarbete där Rune Bohlin och hans dåtida vapendragare Jugge (nu Oliver Twist) och Stene (nu Zum Franziskaner) Kontaktade David Jones på Jämtlands Bryggeri för att ta fram en egen öl till restaurangerna Akkurat och Oliver Twist i Stockholm. Resultatet av detta samarbete kom sedan att förändra öl-Sverige för alltid.

Tack alla inblandade som för så många år sedan skapade en svensk ölklassiker. 

Låt nostalgin flöda! 

HELL nu

Som originalet också var så är denna brygd en karaktärsfull humlad lager, men nu i en något modernare tappning.  Helt enkelt; HELL 2.0.

HELL är en gyllengul lager som får mycket av sin karaktär från humle. Doften är friskt maltig med citrus, grape och blommiga inslag.  En balanserad maltkropp möts upp av en tydligt markerad beska. Toner av bröd, honung och citrus.

Vi har valt att tappa ölet på 44 cl burk och med en retrodesign som vi tror flörtar med såväl ölfantaster anno 1997 som ölfantaster anno 2023.

Vår bryggmästare David Jones har återigen tillsammans med övriga bryggare i Pilgrimstad tagit fram ett svenskt hantverksöl när det är som bäst.

IT’S A HELLUVA BEER!